Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Farligere enn fluorescerende? Hvite LED mørke siden

“Endre lyspærer til LED-belysning på miljøet forårsaket av effekten, som er hovedsakelig på grunn av mer og mer kort bølgelengde blått lys.” New Zealand forskningsinstitutt Scion entomolog Stephen Pawson skrev i en e-post.
Årets Nobelpris i fysikk ble tildelt tre forskere blå lysdiode av oppfinnelsen. Deres forskning på produksjon av hvitt LED– enn tradisjonelle glødepærer mer energieffektive lyspærer er betydelig. Imidlertid kan utstrakt bruk av LED bringe den mørke siden: mer alvorlig enn den forrige lysforurensning.

Natt lys kan belyse – menneskelige Wen Ming har blitt helt forandret dette lettere, men overflødig belysning for ville dyr flytte kan føre til problemer – spesielt for nattaktive dyr. I tillegg til mengden og retningen av bestrålingen lys, vil lys av forskjellige bølgelengder som emitteres fra pæren gi forskjellige effekter på dyr.

For flere tiår pære er Huang Guang, fargen som er lett i høytrykks-natriumlampe bue slippes ut av natriumdamp. Lyseffekten og lysstyrke av lampen er høye. Som Huang Guang pære som ikke er så fint, så bare bruke den utendørs. Nå LED hvit raskt erstatte den tidligere status, en studie publisert i oktober “Økologiske Applications” journal av hvitt LED display viss innvirkning på miljø vil være.

“Endre lyspærer til LED-belysning på miljøet forårsaket av effekten, som er hovedsakelig på grunn av mer og mer kort bølgelengde blått lys.” New Zealand forskningsinstitutt Scion entomolog Stephen Pawson skrev i en e-post.

“Den blå band av spekteret kan påvirke atferden til mange dyr. For eksempel insekter har bare blått lys fotoreseptorene reagerer så utstrakt bruk av hvitt lys belysning om natten er sannsynlig å ha en større innvirkning på alle Blu-ray-følsomme arter.”

lysstoffrør led

Industriell produksjon er vanligvis dekket med en hvit LED blå LED fosfor overtrekkslag, vil disse belegg absorbere kortbølget blått lys, så kan en lengre bølgelengde lysbølger som avgis enn før. Lengden av bølgelengden av lyset sees av det menneskelige øye i forbindelse med hvitt lys. Pawson og medarbeidere i studien Martin Bader LED industrialisert og innvirkning på insekter av natrium ble observert. De satte opp to lampe utendørs om natten, mens nær å fange insekter, de også plassert i nærheten av lampen hærmygg klebrig plate.

Resultater hvite LED natriumtilt insekter i gjennomsnitt enn 48% flertall. Pawson og Bader testet seks forskjellig mengde blått lys-utslipp hvite LED lyspære, forskerne antar at ulike utslipps mengde av det blå LED lyspære på evnen til å tiltrekke seg insekter er også forskjellige, men resultatene ikke bevise deres gjetninger.

I studien, nevnte de at hvis du er i samsvar med eksisterende design fortsette å installere LED, vil hvite LED-pærer gjør skadedyr mer frodig. Mygg befolkningen, mer som en hvit lyskilde. Studien også lagt vekt på å bestemme belysning konfigurasjon, installasjonsposisjonen til lyskilden er også viktig. Forskerne påpekte at invasiv sigøyner møll skadedyr er mer som hvit, så hvit LED installasjon vil tiltrekke seg mer sigøyner møll kommer i terminaler og andre steder, vil de legge sine egg på båten, og til slutt invasive arter som båten ville drive over hav for å skape kaos på det nye landet.

Leave a Comment