Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Farvel til glødelampen: fluoriserende historie med oppfinnelsen

Kjerne Tips: I 1879, Thomas Edison oppfant glødelampen, folk åpnet æra av elektrisk belysning, den “mørke middelalderen” offisielt avsluttet. Imidlertid er den største ulempen den hvitglødende: utnytte bare 10% til 20% av den energi, blir de resterende 80% til 90% omdannet til termisk energi som spres i luften er bortkastet. Kan vi ha en ny energibruken belysning verktøy? Forskere har gjort mange forsøk, i prosessen, ofte etterkommere av den foreliggende oppfinnelse ytterligere forbedring er alltid genereres på grunnlag av tidligere oppfinnelse. Fra gløde til fluorescerende, det er det.

I 1879, Thomas Edison oppfant glødelampen, folk åpnet æra av elektrisk belysning, den “mørke middelalderen” offisielt avsluttet. Imidlertid er den største ulempen den hvitglødende: utnytte bare 10% til 20% av den energi, blir de resterende 80% til 90% omdannet til termisk energi som spres i luften er bortkastet. Kan vi ha en ny energibruken belysning verktøy? Forskere har gjort mange forsøk, i prosessen, ofte etterkommere av den foreliggende oppfinnelse ytterligere forbedring er alltid genereres på grunnlag av tidligere oppfinnelse. Fra gløde til fluorescerende, det er det.

Gløde åpnet en “light alder” av menneskeheten

lysstoffrør armatur

Amerikanske forskere Witt var den første svarte mannen til å gjøre en innsats på dette feltet og prestasjoner: han oppfant kvikksølv.

Viterbi svart glass rør laget av varmebestandig, berøvet luft i røret, og deretter fylt med forskjellige metaller og gasser, gjentatt sammenligning. Inntil 1902, lampesot Witt vakuum pålegges i en liten mengde kvikksølv og argon gass (Ar gass er en inert gass), kraften, kvikksølvet fordampes ved den intense lyset som emitteres elektron eksitasjon, kvikksølv født. Mer kvikksølv enn glødelamper, er energieffektivitet også høyere enn glødelamper. Men dessverre, vil den avgi en rekke ultrafiolette stråler, ultrafiolette overskudd skadelig for mennesker, og dets lys er lik for sollys, og for harde, og derfor ikke egnet for et bredt spekter av applikasjoner.

Mercury

Selv om kvikksølv gjorde ikke mye brukt, men det er rørformet form, og det grunnleggende prinsippet er anerkjent av forskere. Så begynte forskere arbeidet med forbedring av kvikksølv fortsette å utforske måter å injisere gass i vakuumrør. I denne prosessen, fødselen av en annen ny oppfinnelse som er neon.

I 1910, fransk vitenskaps Kraut berøvet luft i glassrøret ble fylt neon, argon, helium og andre inerte gasser. Han fant, neon ladet, avgir lampen rødlig oransje lys, ladet neon og argon blandet gass, kan lampen avgir blått lys, gassblanding i neon og kvikksølv, lampe det avgir grønt lys, fylt med helium, lampen avgir lys gyllen gul. Kraut har mottatt en neon patent, og sette opp en “kraut neon selskap.” Men dens lysstyrke er mye mindre enn for folk å gi bare belysning, selv om det samme neon lys er ikke egnet for hverdagen, men ettertraktet av bedrifter.

lysstoffrør

Berørte Kraut, USA General Electric Company forskere Iman i lampen i materialet flytte fra hjernen fylles. Han tenkte, en av ulempene med kvikksølv som avgir mye kortbølget ultrafiolett lys, hvis vi kan forvandle seg til andre ultrafiolett synlig lys, er ikke å bli utviklet lyskilder for belysning av det? Faktisk, så tidlig som i 1852, britisk fysiker Stokes oppdaget et lett trykk vil være i stand til å produsere en annen lys fra en fluoriserende substans, og med en slik bølgelengde av lys etter omdannelse fluorescerende stoff enn utelyset bølgelengde som er lengre. UV bølgelengde enn synlig lys, ultrafiolett bestråling i det fluorescerende stoff, et ultrafiolett bølgelengder enn det som kan oppnås mye lenger er synlig.

Iman umiddelbart tenkte på Hovedpoenget er at det fluorescerende stoff. Han i et glassrør, inn i ladningen en mengde av kvikksølv, og deretter malt fosfor på rørveggen, hver av endene av røret tjener som en elektrode fremstilt av et filament. Etter energisering, kvikksølvdamplamper, mens generering av ultrafiolette stråler, ultrafiolette stråler eksitere rørets innervegg av det fluorescerende stoff for å sende ut synlig lys. Siden den gang har fluorescerende født.

lysstoffrør

Fluorescerende kvikksølvlampe uten ulemper, er det lysere enn glødelamper, og en høy kraftutnyttelse. Siden fluorescerende komponenter som ligner på dagslys, slik at folk også kaller “fluoriserende”. Siden da, som et nytt lysstoffrør raskt inn i boliger, skoler, fabrikker, sykehus ……

Leave a Comment