Loading the content... Loading depends on your connection speed!

LED-belysning markedet i fremtidsrettet virksomhet

Fra analyse av tidligere marked ledet, kan de fleste tror, ​​i innenlandske salgskanaler og merkevare promotion er mer generell, og derfor fordelene med LED-belysning i det innenlandske markedet er ikke opplagt, se LED-belysning markedet konkurranse innvirkning på selskapet.

Men siden 2007 LED overgangen fra innenlandske salget, merkekjennskap og kanalnummer uttak det har ingen absolutt fordel. Til tross for dette, markedet har ennå ikke fullt ut verdsatt, LED-belysning innenlandsk salg i løpet av de neste to årene prosjektet vil bli basert på. Sammenlignet med personmarkedet, merkevaren anerkjennelse stedet for å betale mer oppmerksomhet til kvaliteten på bevissthet, mer vekt på kanaler evne til å ta bestillinger i stedet for bare antall utsalgssteder plassering. Derfor vil selskapene i engineering feltet sterkere konkurransefortrinn enn detaljhandel, offentlig og kommersiell LED belysning blitt viktigere.

1) LED-belysning penetrasjon avhenger av prisforskjellen, sivil polarisering

I likhet med den energisparende lamper for å erstatte glødelamper, prisen differensial er 1.3: 1, vil storskala alternative sivile områder inn i en periode. LED-belysning pærer med hensyn til energisparende lampe prisforskjellen er fortsatt 2: 1 eller mer, derfor LED-belysning penetrasjon i de siste to årene vil fortsette å verktøy og de viktigste kommersielle områder.

Infiltrere sivile områder viser polarisering fordeling: high-end merker som Philips forbrukernes valg, høyere priser, den gjennomsnittlige forbruker er sårbare for å tiltrekke lave kostnader, ikke-standard produkter fortsatt overleve. Fra LED lyspære salg rangering Jingdong Mall, prisen på rimeligere produkter og energisparende lamper eller halogen downlights prisen er nesten, men også dyre produkter Philips pære øverste raden.

2) Offentlig pioner i kommersielle markedet penetrasjon, sluttbrukeren kundeorientert prosjektering

Innenriks LED-belysning til “byen titusen ti” street lampe demonstrasjonsprosjekt for å starte storskala anvendelse. Foreløpig er mellomstore og små kommersielle transformasjon prosjektet LED-belysning prosjektet fortsatt den viktigste formen for terminal salg. Regjeringen er fortsatt den største drivkraften for å fremme utviklingen av LED-belysning. 2012 LED-belysning produkter i offentlige innkjøp skala på 2,62 milliarder yuan, hvorav, LED gate innkjøp skala fra 1,05 milliarder yuan.

Regjeringen tvunget til å fremme: mai 2012, i Guangdong Provincial Science and Technology Department kunngjort i “Guangdong-provinsen for å fremme bruk av LED-belysning produkter plan”, i henhold til målene i programmet, til “fem andre” periode for å oppnå en årlig produksjon verdi av 50 milliarder yuan i løpet av tre år å spre Guangdong offentlig belysning LED-belysning, offentlig belysning, inkludert belysning ingeniør veier, offentlige steder, offentlige etater, statsforetak eller statlig kapital og annen finansiell investering og bygging, LED innvendig etterspørsel belysning er det viktigste produktet.

lysrør tenner

Statlige subsidier: “2012 2013 årlige semiconductor belysning produkter økonomiske tilskudd for å fremme prosjektet” vil bli holdt i 2013 fokusert på gjennomføringen av tilskuddet betydelig bedre pris konkurranseevne av LED-belysning produkter. Summen av 39 vinnende selskap, planlegger å fremme LED utendørs belysning produkter 880.000, LED innendørs belysning produkter 7,85 millioner.

Offentlige anskaffelser anbud har nå tegn til utvidelse: en fjerdedel av Guangdong-provinsen lyser anbud omstart, i henhold til tredjeparts data viser at fra januar til mars, har Guangdong gatelykter og tunnel lys budgivning nådd 76 000, mens det totale årlige anbud i 2012 var 75.000. Dette kan være relatert til utgangen av 2013 er det et stort gap i den aktuelle mål: for eksempel, Dongguan å full 200.000 LED-lys forvandle oppgaven innen utgangen av 2012 installert 52 000.

Dagens pris på LED-belysning og energisparende lamper forskjell på ca 2,4: 1, har vært tilgjengelig for kommersielle og økonomiske fordeler. 2013 vil være den første til å trenge inn i det kommersielle markedet av året.

Bedrifter i byggmarkedet et sterkt konkurransefortrinn

Konkurransedyktige LED-belysning markedet er fortsatt konkurransedyktige merkevarer og kanaler, men sammenlignet med privatmarkedet, kjerneelementene av merkevaren og de ulike kanaler: “. Evne til å ta bestillinger” kjernen merkevare er “kvaliteten av identitet”, kjernen av kanalen er

1) merkevare innen varehandel er “synlighet”, men relativt profesjonell prosjektering kunder, og de høye kostnadene ved feil, mer oppmerksomhet til kvalitet og merkevarer informasjon innebygd. Fra praktisk synspunkt, ingeniør kunder for rimeligere produkter av dårlig kvalitet bekymringer mer og mer villige til forhandlere lisensierte produkter, på grunn av kvalitetsproblemer vil føre til bedring av balansen i regnskapet og reparere problemer som kan føre til profitt.

2) den viktigste kanalen kanten på utsalgssted er antall forhandlere og utsalgssteder, kanal dekning innen engineering er fortsatt viktig, men forhandler insentiver, prosjektoppfølging og kvalitet er mer kritisk og omfattende titt på er “evnen til å ta bestillinger.” .

Dermed ledet kommersielle belysning pioner penetrasjon er uunngåelig.

Leave a Comment