Loading the content... Loading depends on your connection speed!

LED lamper sikkerhet sertifisering analyse i Europa

I de senere år, med kontinuerlig utvikling av halvleder lysteknologi, LED generell belysning double-ended rør og mye for å fremme den raske utviklingen i Kina.
Europa er et viktig eksportmarked, Kinas belysning, men LED-lampe på den europeiske standarden EN 62776 sikkerhet har ennå ikke formelt kunngjort (utkast av innholdet 34A / 1501 / NP utgitt så tidlig som i 2011), så langt de store europeiske sertifiseringsorgan for sertifisering sikkerhet testing og standarder LED lampe som brukes er ikke ensartet.
Produsenter i design og produksjonsprosess, hvordan å eliminere sikkerhetsrisikoer LED lamper erstatte tradisjonelle dobbelt ended lysrør, for å oppnå sertifisering standarder, passerte eksport sertifisering, for å unngå risiko for produktet tilbakekalling og forbud på grunn av en sikkerhetsrisiko? Dette papiret dermed utforske teknikker av dagens praksis med de store europeiske sertifiseringsorganer og produsenter må fokusere på.
(Forfatter Merk: IEC 62776 Ed 1.0 Double-capped LED lykter som ettermontere lineære lysrør – Sikkerhets spesifikasjoner vil bli utgitt i desember 2014, forventer EN 62776: 2014 vil bli utgitt senere)
Europeiske sertifiseringsorgan med EN 62560 (LED standard selv ballast lampe), EN 62493 og EN 62471 CE sertifikat utstedt til LED-lampe, evaluering og testing ble også tatt EN 60061-1, EN 60061-3 av G5 / G13 basen ønsket størrelse, og eN 61195 (dobbel fluorescerende – sikkerhet spesifikasjon) noen av uttrykkene som, for eksempel, å måle lengden av røret, basen dreiemoment testing.
Egenskaper: lade en enkel-sluttet den ene ende av den L / N, er den andre enden av de to kortsluttede nålene. Ikke evaluert erstatning Starter (i MERKNADER: Erstatning Starter refererer seg til en intern kortslutning eller erstatte den fluorescerende lampe starter innbefattende en start sikring, hovedsakelig på rollen til kommunikasjonskretsen).
Instruksjoner vil bare bli brukt i forhåndsbestemte lampe LED lampe ballaster, og erstatte lysrør med LED lampe, et lysrør starter erstattet med Replacement Starter.
En tysk sertifiseringsinstans og sertifisering evaluere LED-lampe standard E DIN EN 62776 (VDE 0715-16) (Dobbelt avkortet LED lamper for generell belysning tjenester-Sikkerhets spesifikasjoner).
Produktnavn vanligvis kalt LED lampe.
Egenskaper: lade en enkel-sluttet den ene ende av den L / N, er den andre enden av de to kortsluttede nålene. Når du skifter lysrør med LED-rør, ikke har lov til å endre belysning linje, kan LED-lampene bare brukes i lampen Induktans ballast, behovet for erstatning Starter, kan bare erstatte lysrør med LED-lamper, erstatte lysrør aktivert Replacement Starter hui.
I tillegg til de europeiske sertifiseringsorgan, med EN 60598-1, EN 61347-2-13, EN 61347-1, EN 62031, EN 61195, EN 62493 og EN 62471 for å utstede CE sertifikat LED lampe. Evaluering og testing ble også tatt av 34A / 1501 / NP (utkast IEC 62776 innholdet).
Videre med EN 60061-1, EN 60061-3 av G5 / G13 størrelse evaluering lampe, lampen størrelse med EN 60081 for evaluering med EN 60155 Utskifting Starter for evaluering.
Er på hovedlinjen 34A / 1501 / NP, fokus på evaluering og testing er basert på det.
Egenskaper: lade en enkel-sluttet den ene ende av den L / N, er den andre enden av de to kortsluttede nålene. Lov til å endre linje lamper, kan LED-lampene bare brukes i en lampe ballast inductors, trenger Utskifting Starter, bare erstatte lysrør med LED lampe, et lysrør starter erstattet med Replacement Starter.
Oppsummert er selv de store europeiske sertifisering testing organisasjoner i spørsmålet om LED-lamper brukes standarder varierer, men den grunnleggende ideen evaluere LED lampe samme.
I nær fremtid, med IEC / EN 62776 ble formelt kunngjort, praktiserer ulike sertifiseringsorgan vil bli forent, så vi skal diskutere tekniske punkter, og er for tiden rundt innholdet i utkastet til IEC 62776.
analyseteknikker
Draft IEC 62776 gjelder for en LED-lampe: G5 eller G13 bruke double-ended lampe, nominell effekt ikke overstiger 60 W, merkespenning som ikke overstiger 250V, uten forbehold eller ødeleggelse av eksisterende forhold lamper, LED-lamper kan direkte erstatte lysrør rør (se illustrasjon nedenfor før og etter utskifting og erstatning).

Etiketten instruksjoner krever noe av innholdet og
Tags:
Produsentens navn eller varemerke;
Nominell spenning;
Nominell effekt;
Nominell frekvens;
Maksimal omgivelsestemperatur TA (hvis aktuelt);
CE-merket (CE-sertifisering har å gjøre), WEEE-logoen.
For den nominelle strøm, ikke-dimmes flagg (hvis det ikke anvendes på en dimming krets), gjelder bare for den induktive ballast som er beskrevet gjelder ikke for nødlys motiver ved hjelp av fluorescerende rør, kan denne informasjonen bli selektivt aspekter plassert etikett, pakke eller inne installasjonsinstruksjonene.
Utskifting Starter Tags:
Produsentens navn eller varemerke;
modell;
Advarsel “gjelder kun for LED lampe med.”
instruksjoner:
Instruksjoner produkt inne i pakken omfatter en LED-lampe og erstatning Starter;
Spesifikasjoner LED-lampe utskifting av lysstoffrør (lengde og kraft);
Bruke informasjon miljø (støv og vann);
Kan ikke forklares hvilken som helst struktur eller armatur forandrer linje;
Produktomgivelsestemperatur;
Installasjon diagram.
interchangeability krav
G5 og G13 basisdimensjoner: må være i samsvar med IEC 60061-1 og IEC 60061-3, den følgende tabell:

Hvori 7004-52 og 7004-51 er størrelse krav, 7006-46,7006-46A, blir 7006-44 og 7006-45 som kreves måler. Behovet for å tilfredsstille både krav samtidig.
Vekt: G5 og G13 lampen ved vekt vil ikke overstige 200g og 500g.
LED lampe Size Measurement: Etter å plasseres i -20 ° C og 80 ° C ± 5 ° C miljø i 5 timer og tas av, dimensjonale målinger basert på IEC 60081 (målt i figur A, B, C og D). målte verdi kan ikke overskride en forutbestemt grense.
Under dimensjoner G13 T8 og T10 lamperøret vil bli beskrevet som et eksempel på kravene (lengdeskala er et vanlig valg 600 mm, 900 mm, 1200 mm og 1500 mm).
Utskifting Starter: behovet for å møte de aktuelle testkravene i IEC 60155 kapittel 1 inne.
– merking (fabrikantens navn eller varemerke, modell og advarsler “lampe LED gjelder bare for fordelingen”);
– fuktighet, isolasjon og spenningskravene (for å tilfredsstille de grunnleggende isolasjon);
– størrelsen og mengden av de samsvar kravene;
-0.6Nm dreiemoment testkrav;
– Mekanisk testing krav trommelen (20);
– Varmen som kreves (125 ° C, 168h);
– materialer testkrav (125 ° C og Ball Trykktest Glødetråd test 650 ° C)
Temperatur og effekt: merkespenning og 25 ° C omgivelsestemperatur, den målte temperaturen på den ytre overflate av en LED-lampe ikke overskride x ° C (x fortsatt studerer, kan det være 60 ° C-80 ° C), LED-lampe, og kraftforbruket kan ikke overskride strømforbruket til lysstoffrøret er erstattet.
Start – tube mix:
– LED lysrør starter mix
-Replacement Starter blandet med lysrør
I løpet av testen, kan røret ikke ha røyk, brann og brennbar gass frembringes, kan lade medlem ikke blir tilgjengelige.
Beskyttelse mot elektrisk støt
Test fingertrykk enn det indre metallelement, et metallelement med en i hovedsaken isolerende ytre 10 N (unntatt base) og ladedelen.
Laderøret skal være single-ended, dvs. L og N i den samme ende, er den andre enden av de to tapper kortsluttet, kan bunnendene av tappene ikke har noen elektrisk forbindelse, når den ene ende av lampesokkelen er lagt til eller fjernet fra stikkontakten Deretter blir den andre enden av tappen ikke belastet (nødvendig for å oppfylle kravene i IEC 60598-1 vedlegg A). En ladeorganet på innsiden av lampehuset del tilgjengelig for å møte dobbelt eller forsterket isolasjon.
Mellom lampen og lampelegemet være solid festet til lampen hetten ikke kan fjernes for hånd, for ikke å bevirke at oppladningselement personalet kan få tilgang til det indre.
Tide tilstand test, isolasjonsmotstand og elektrisk styrke
& Luftfuktighet test: 20 til 30 ° C, 91% – 95%; 48 timer;
Isolasjonsmotstand og elektrisk styrke:
Mellom L og N (> 2 MW; 2U + 1000 V);
-L / N og kontakthuset i (> 4 mW; 4U + 2000V);
– den ene enden av tappen og den andre ende søm (> 4 mW; 4U + 2000V);
– primær- og sekundærkretser (isolert fra strømforsyningen) (> 4 mW; 4U + 2000V eller 3000V);
– sikkerhet ekstra lav utgangsspenning og kontakthuset (> 1 MW, 500 V) i;
De mekaniske styrkekrav til basis
LED-lampe hetten mottar dreiemoment på bordet kan ikke ha mer enn 6 grader av forskyvning.
Når basen ikke er festet ved hjelp av skruer eller andre mekaniske midler, for eksempel bare lim fast, så den LED-lampe krever ved 80 ° C ± 5 ° C temperatur, 2000 ± 50 timer med lagring aldring, bordet før en test moment test, kan ikke ha mer enn seks grader av forskyvning.

temperatur test
Den normale temperatur inne i sin EN 60598-1 test LED-lampen og lampe ballast induktor erstatning Starter pakkes, til 1,06 ganger merkespenningen, den målte temperaturen til hver av de sentrale komponenter eller deler.

Materials Testing
Å tilveiebringe et isolasjonsmateriale eller elektrisk støt ytre oppladningselement fiksering av isolasjonsmateriale på plass, prøvetemperatur på minst 125 ° C ball trykk; Glødetrådtesttemperatur på 650 ° C.
unnlatelse Test
Komponentfeil test, trenger du en følelse av ballast distribusjon og bytte Starter utført;
Test ekstreme elektriske forhold: under de mest ugunstige forhold med elektrisk eller 150% nominell effekt erklært test produsenten, inntil temperaturen er stabil, dvs. at temperaturen i en time ikke stige 1K, og etter at temperaturen er stabilisert, LED-lampe behov i ekstreme betingelser stabile 15 minutter;
Forskjellige typer av LED-lampe, og en ballast (induktiv ballast og elektroniske ballaster) risikovurdering;
Risikovurdering kortsluttet lampe ballast (LED lampe drevet direkte vurdere tilstanden);
Under testen, kan brannen ikke genereres brennbar gass, kan lade medlem ikke blir tilgjengelige.

armatur lysrør

Krypestrømvei og klaring
Krypavstander og klareringer er i hovedsak basert på standard IEC61347-1 og IEC60598-1.
Under driftsspenningen 250 V, for eksempel:
Mellom -L / N: cr> 2.5mm; cl> 1,5 mm;
Mellom -Fuse: cr> 2.5mm; cl> 1,5 mm;
– sikkerhetsskilletransformatorer: mellom inngangs- og utgangs: cr> 5.0mm; cl> 3.0mm;
– kontakten mellom ladeorganet og metall: cr> 5.0mm; cl> 3.0mm;
– utgang (LED-moduler) og kontakten mellom metall (> 25 V <= 50V): cr> 1.2mm; cl> 0.2mm
Dersom aluminium er tilgjengelig, på innsiden av isolert tråd kan ikke ta hensyn til den grunnleggende direkte kontakt med aluminium, er de interne ledninger er nødvendig for å bli påført som et dobbelt lag varmekrympbar hylse i det vesentlige isolert tråd eller en isolert ledning.
Den ovennevnte isolerende aluminiumsubstrat anses bare grunnleggende isolasjon, slik at hvis ved hjelp av en ikke-isolerte strømtilførselen, da strukturen av aluminiumsubstratet i direkte kontakt med aluminium tilgjengelige bare grunnleggende isolasjon, vil denne konstruksjonen ikke oppfyller standardene.
Sikkerhets ledning utgangseffekt kan ikke isoleres fra kontakt med den primære kretsen i strømforsyningen, ellers strømsledninger og LED-modulen er ikke en sikkerhets ekstra lav spenning, og blir en grunnisoleringen.
Tverrsnittsareal og tykkelse av de indre isolerende lag referanselinje i henhold til IEC 60598-1.
IP beskyttelse krav LED-lampe
Hvis LED-lampen brukes i et fuktig miljø, behovet for referanse til IEC 60598-1 og IPX5 IP6X test.
Før IP test, det første kravet i henhold til punkt IEC50598-1 standard 12,3, satt til dens nominelle verdi av Ta 10 K høye omgivelsestemperaturer, tid på 240 timer holdbarhetstest.
Fotobiologisk sikkerhetskrav
I alle fall, kan strålenivåer ikke overstige LED lampe RG1 IEC62471.
I sammendraget, vanskelig å finne, faktisk, LED-lamper kan deles inn i to hoved sikkerhet interchangeability og sikkerhet beskyttelse mot elektrisk sjokk.
LED-lampe sikre utskiftbarhet viktigste hensyn ved utskifting av lysrør, LED-lampe i seg selv og brukes på lampen, hvorvidt den elektriske sikkerhet er garantert, således inkludert base størrelse, basen dreiemoment, rørlengde, rør vekt, Utskifting av Starter en rekke evalueringer for å evaluere, blir temperatur og misbruk utveksling risikovurdering utføres rundt hovedlinjen.
Beskyttelse mot elektrisk støt vurdering av hoved sjokk LED-lampe i seg selv, hovedsakelig gjennom strukturelle inspeksjon, krypestrømvei og mål som oppgis, isolasjonsmotstanden og spenningsprøve er oppnådd.

Leave a Comment